latinica | english

Изложба фотографија Александра Радоша „Очи камена“

Изложба фотографија Александра Радоша под називом „Очи камена” биће отворена у изложбеном простору Народне банке Србије на Славији, Немањина 17, у петак, 8. фебруара, у 19 часова.

Изложбу чини серија фотографија у којој аутор испитује сугестивну снагу камених очију у споменичким делима српских вајара. „Без обзира на стил уметничког израза, очи камена су сведочанство постојања и стремљења ка бескрају. Кроз фотографију тежим да додирнем тај бескрај, приповедајући о снази, нежности и дубини емоција камена. Покушавам да опазим шта је оно што је тешко изрециво. На том путу настали су фотографски записи као покушај да се игром светлости и таме, форме и текстуре, овековече судбине и постојања”, каже аутор Александар Радош. Издвајајући крупним кадром ове сегменте вајарских дела, аутор уводи посматрача у њихов микроплан, у којем се мисао о очима као огледалу душе покушава сјединити са идејом о души камена, односно његовом формом, текстуром и бојом.

Александар Радош (1960) рођен је у Београду. До сада је приредио више од тридесет самосталних изложби у земљи и иностранству. Добитник је бројних награда и признања, међу којима се посебно издвајају две годишње награде удружења УЛУПДС-а, чији је члан и Александар Радош.

Изложба ће бити отворена за јавност до 22. фебруара.

 

 

 

 

Izložba fotografija Aleksandra Radoša „Oči kamena“